Pentru casă

Cele mai bune aparate de aer condiționat mobile (teste și recenzii)

Sunt ușoare, pe roți, nu necesită nicio intervenție în construcția clădirii și, ca de obicei, – cele mai bune aparate de aer condiționat mobile au în mod implicit câteva funcții încorporate. Aerul condiționat mobil este un dispozitiv, care vă poate crea un mediu plăcut și confortabil acasă sau la birou, indiferent de cât de ridicate sunt temperaturile în perioada de vară. Spre deosebire de aerul condiționat fix este foarte ușor de instalat – conectați-l doar la rețeaua electrică și asigurați-vă că aerul cald este evacuat prin furtunul de aspirație.

Dacă alegeți opțiunea reală de aer condiționat mobil, ar trebui să știți ce parametri de bază trebuie să monitorizați. Decizia despre, ce aparat de aer condiționat mobil să cumpărați, nu ar trebui să se bazeze doar pe design, greutate și preț. Vom vorbi mai multe despre acest lucru în ghidul nostru clar.

Ar trebui să vă intereseze în special capacitatea de răcire a aerului condiționat mobil și dimensiunea camerei, pentru care este destinat. Alături de aceasta, este strâns legată și capacitatea de evacuarea a aerului (fluxul de aer), de asemenea, zgomotul, costuri de exploatare (clase de energie), filtre utilizate, rotirea aripioarelor de eșapament, funcția de dezumidificare și metoda de drenare a lichidului condensat.

Am analizat oferta de pe piața curentă, am evaluat toți parametrii importanți, am studiat testarea aparatelor de aer condiționat mobile, referințele pentru consumatori și am pregătit pentru dumneavoastră cele mai bune 7 recenzii ale aparatelor de aer condiționat mobil. Lăsați-vă ghidați și dacă sunteți un laic în acest domeniu, veți înțelege toate calitățile importante după ce le veți citi.

Comparația celor mai bune aparate de aer condiționat mobil în funcție de redacție

Cum să alegeți un aparat de aer condiționat mobil

Față de unitățile de aer condiționat încorporate, aparatele de aer condiționat mobile prezintă mai multe avantaje – nu necesită nici o lucrare de construcție, sunt pur și simplu mutate între camere, nu cântăresc mult și multe dintre ele oferă și alte funcții utile, cum ar fi dezumidificarea, ventilatorul, dar și încălzirea. Tot ce trebuie să faceți este să puteți elimina aerul cald din cameră printr-o fereastră pe jumătate deschisă. Aerul condiționat mobil este ușor, datorită roților de transport îl puteți folosi nu numai acasă, ci și în cabană sau într-o rulotă. Cum să alegeți un aparat de aer condiționat mobil, care să vă facă acasă, un loc plăcut și rece, pentru relaxare în zilele călduroase de vară? Aruncați o privire alături de noi la parametrii și valorile de bază. Credem că vă veți orienta mai bine în oferta bogată a vânzătorilor și veți cumpăra un aer condiționat mobil exact pentru nevoile voastre.

Cum funcționează aerul condiționat mobil?

Sarcina principală a aerului condiționat mobil este scoaterea aerului cald din cameră. Aerul care intră în dispozitiv este răcit de lichidul de răcire și reintrodus în cameră. O parte din aerul cald este eliminat. Aerul cald este de obicei umed, așa că, la răcire apa precipită din aer este prinsă în rezervorul de condensare sau în cel mai bun caz, se elimină direct cu aerul cald.

În plus, aparatul de aer condiționat mobil poate avea o funcție de dezumidificare separată, un ventilator rapid și până la urmă poate acționa, ca o sursă de încălzire. Cu toate acestea, poate crește temperatura camerei cu doar 5 °C în medie, deci nu poate fi considerat o sursă principală de încălzire.

Ne vom adresa acum la ceea ce este cel mai important atunci, când alegem un aparat de aer condiționat mobil și explicăm cum să înțelegeți valorile individuale din descrierile produsului.

Aparatele de aer condiționat mobile îndrăgite a mărcii Klarstein și arată bine

Capacitatea de răcire vs. dimensiunea camerei

Capacitatea de răcire a aerului condiționat mobil este indicată în BTU (Britich Thermal Unit) sau în kilowați, unde 1 BTU = 0,293 W.

Ar trebui să vă așteptați la o capacitate de răcire de 30 W, pe un metru cub de aer, adică aproximativ 100 BTU.

Următoarele numere sunt simple – cu trei dimensiuni cunoscute ale spațiului (suprafața podelei x înălțimea camerei), pentru care puteți calcula volumul de aer în m3. Dacă aveți o cameră, cu un volum de 80 m3, căutați un aparat de aer condiționat mobil, care va avea o capacitate de răcire de 80m3 x 30 / m3 = 2400 W (2,4 kW), adică aproximativ 8000 BTU.

În plus, se iau în considerare și alți câțiva factori care cresc capacitatea totală de răcire:

 • Dacă camera este orientată spre sud și se supraîncălzește, adăugați 10% la capacitatea de răcire.
 • În cazul unei camere la mansardă, creșteți capacitatea de răcire cu 1 m3 de la cele 30 W inițiale la 50 W.
 • În cazul unei bucătării în care gătitul este frecvent, adăugați cel puțin 1 kW (aproximativ 3000 BTU) la capacitatea de răcire.
 • Dacă oamenii stau în cameră mai mult timp, nu numai temperatura, dar și umiditatea crește. Calculați cu aproximativ 0,2 kW mai mult pe persoană, per capacitate de răcire. Acest lucru este valabil mai ales dacă cumpărați un aparat de aer condiționat mobil, de exemplu pentru o sală de training sau birou

Debitul de aer

Parametrul de ieșire a aerului vă indică de câte ori pe oră aerul din cameră trece prin aerul condiționat mobil și se răcește. Unitatea lui este m3/h. Un aparat de aer condiționat mobil de calitate are debitul de aer mai mare de 300 m3/h. Dacă sunteți în căutarea aerului condiționat în funcție de dimensiunea camerei, luați în considerare că aerul ar trebui să-și sufle golful de cel puțin 2,5 ori (adică ieșirea aerului = volumul camerei X 2,5).

Drenarea condensului

Spre deosebire de un răcitor de aer, un ventilator sau un purificator de aer, aerul condiționat mobil nu poate doar să răcească eficient aerul, ci îl poate scăpa și de umiditate. Apa precipitată fie se colectează într-un rezervor, care trebuie golit în mod regulat sau se evaporă și este eliminată afară împreună, cu aerul cald sub formă de vapori de apă.

Direcția fluxului de aer

În ce direcție este suflat aerul rece spre exterior? Sunteți unul dintre persoanele sensibile, care suferă de dureri de gât chiar și în timpul verii și considerați, că spațiile cu aer condiționat sunt principalul vinovat? Dacă da, dar totuși ați decis că nu veți putea trece de vara aceasta fără aer condiționat acasă, acordați mai multă atenție atunci când aranjați șipcile prin care circulă aerul. În aparatele de aer condiționat mai ieftine veți găsi o setare manuală a direcției de eliminare, de obicei doar într-o direcție. În modelele avansate, aerul circulă prin șipci înclinabile, care își schimbă direcția și aerul rece circulă uniform în toate direcțiile.

Zgomotul

Nivelul de zgomot al aerului condiționat mobil de înaltă calitate atinge maxim 60 dB, în regim de noapte 50 dB. Zgomotul mai mare – de 65 sau 70 dB poate fi deranjant nu numai noaptea, dar și în timpul zilei în timpul utilizării pe termen lung. Se merită să se investească într-un aer condiționat, cu zgomot redus. Confortul pe care îl oferă este la un alt nivel.

Prețul aparatelor de aer condiționat mobil

După ce criterii vă decideți? Aveți un buget prestabilit? Citiți zeci de recenzii ale utilizatorilor de aparate de aer condiționat mobil sau câștigă cel mai bun raport preț/performanță?

Aer condiționat mobil până la 200 €

În prima categorie de preț, veți găsi într-adevăr doar modelele de bază ale aparatelor de aer condiționat mobile, care sunt concepute pentru consumatorii nepretențioși. Au o capacitate de răcire și eliminare a aerului mai mică, sunt puțin mai zgomotoase și, prin urmare, utilizarea lor pe timp de noapte este mai puțin plăcută. Funcțiile suplimentare nu tind să fie la un nivel înalt și controlați totul cu ajutorul butoanelor de pe panou. Cu toate acestea, nu li se poate refuza un efort – dacă trebuie să răciți o cameră în care doriți să petreceți câteva ore în timpul zilei, ele pot face față acestei sarcini. Aveți grijă când alegeți – după un preț mic poate fi ascuns un răcitor de aer. Nu au o categorie proprie în magazinele online, astfel încât sunt atașate la aparatele de aer condiționat.

Aer condiționat mobil până la 500 €

În a doua categorie de preț, veți găsi poate cea mai mare reprezentare și, de asemenea, cele mai vândute aparate de aer condiționat mobile pentru locuințe. Acestea oferă performanțe solide de răcire, sunt adecvate și pentru camere mai mari, iar zgomotul lor este de obicei sub 60 dB. Sunt complet mobile, cu telecomandă, mai economice și mai eficiente. Cele mai bune dintre ele sunt dispozitive multifuncționale 4în1 – aer condiționat, dezumidificator, purificator de aer, ventilator.

Aer condiționat mobil de la 500 €

În categoria celor mai mari prețuri, consumatorii care solicită o capacitate de răcire ridicată (chiar și pentru spații mari), consumul redus și funcționarea extra liniștită își vor găsi preferatele. Designul și funcționalitatea lor sunt gândite la detalii. Veți găsi, de asemenea, așa-numitele aparate de aer condiționat pentru balcon, care sunt echipate cu 2 furtunuri. Aerul condiționat este așezat pe balcon și aspiră aerul cald din cameră, cu un furtun și întoarce aerul răcit cu celălalt.

Cele mai bune mărci de aparate de aer condiționat mobile

În ultimii ani, mărci precum Klarstein, Whirlpool, De´Longhi au fost lideri în evaluări profesionale și teste de climatizare. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu veți întâlni modele interesante în oferta altor producători:

 • Daitsu – Brandul spaniol este unul dintre brandurile de top de pe piața din țările din sudul Europei, unde aerul umed și cald are o parte mai mare a anului decât în țara noastră. Este pe piața noastră de mai bine de 15 ani și oferă o eficiență excelentă și o funcționare fără probleme în produsele sale.
 • Sakura – este unul dintre cele mai mari mărci japoneze angajate în dezvoltarea și producerea de aparate de aer condiționat. Acestea oferă produse de calitate și fiabile, potrivite nu numai pentru gospodării, ci și pentru birouri, școli și restaurante.
 • Klarstein – Marca germană atrage, cu manopera sa precisă, designul atrăgător și o serie de aparate de aer condiționat mobile la îndemână și eficiente la un preț rezonabil. Evaluări excelente la testele de climatizare mobilă.
 • Daikin – Brandul japonez de top este specializat în producția de dispozitive, care se ocupă de calitatea aerului. În oferta sa veți găsi nu numai aer condiționat, ci și purificatoare de aer și alte aparate de aer condiționat avansate.
 • Whirpool – deși are un design neatrăgător este construit foarte bine în interior. Există, de asemenea, aparate de aer condiționat mobile de la cunoscutul brand Whirlpool, care se bucură nu numai de vânzări mari, dar și de evaluări bune în reviste și teste profesionale.
 • De’Longhi – Brandul italian, pe care mulți dintre noi îl asociem în special cu mașinile de cafea, oferă, de asemenea, mai multe aparate de aer condiționat interesante, cu performanțe bune de răcire și funcționare liniștită.
 • Sencor – Cunoscutul brand ceh oferă aparate de aer condiționat mobile accesibile pentru camere mai mici.

Întrebări frecvente-FAQ

Care este diferența dintre un aparat de aer condiționat mobil și un răcitor de aer?

Spre deosebire de aerul condiționat mobil, un răcitor de aer este un dispozitiv mai simplu, care nu are agent frigorific, deci chiar numele său este un pic confuz. Se bazează pe un recipient cu apă și un filtru de apă. Aerul din încăpere caldă trece prin filtru și se răcește. Spre deosebire de aerul condiționat, umiditatea nu scade, dimpotrivă, este readusă înapoi în cameră. În zilele foarte călduroase, poate face camera prea sufocantă.

Aerul condiționat mobil, cu funcție de filtrare – Poate curăța aerul?

Dacă este echipat cu un filtru de praf, electronic, plasmă sau HEPA, atunci da. Aerul condiționat mobil de cea mai înaltă calitate conține filtre la fel de utile și puternice precum purificatorii de aer – nu numai că pot face față impurităților mai mari, dar pot prinde și bacterii, microbi, mucegai, fum și smog.

Aerul condiționat mobil, cu funcție de dezumidificare – Când folosim această funcție?

Nu trebuie să depozitați aerul condiționat mobil în ultimele zile de vară. Dacă vă deranjează în constant pereții umezi și formarea mucegaiului în timpul sezonului de iarnă, cu ajutorul aerului condiționat mobil puteți face, ca umiditatea din cameră să fie la procentul ideal (aprox. 40 – 60%). În același timp, nu uitați să aerisiți regulat. Aerul de afară este uscat iarna.

Aerul condiționat mobil este deranjat noaptea?

Nu, în cazul care, alegeți un aparat de aer condiționat cu un nivel de zgomot în intervalul 50 – 60 dB, care poate fi comparat cu zgomotul mașinii de spălat în timpul spălării (atenție, nu în timpul rotirii). Cu cât zgomotul este mai mic, cu atât mai bine.

Cum să rezolvați ventilația?

Opozanții aerului condiționat mobil susțin, că este vorba de bani aruncați în aer – pentru a răci aerul din cameră și, în același timp, a lăsa un alt lot de aer cald printr-o fereastră pe jumătate deschisă, pare a fi maxim ineficient. Este adevărat că fereastra trebuie să se deschidă la lățimea furtunului, dar cu siguranță nu veți simți pătrunderea aerului cald, cu un aer condiționat eficient. Există, de asemenea, curele speciale, cu o deschidere pentru furtunul de aer condiționat, pe care îl introduceți în cadru (airlock) de-a lungul întregii înălțimi (lățimi). Nu trece căldura sau insectele prin el. Un maestru priceput poate face singur un astfel de ajutor.

Ați putea fi interesat de:

 • Cele mai bune purificatoare de aer + Cum să alegeți
 • Cele mai bune umidificatoare + Cum să alegeți

Sperăm că v-am ajutat sau cel puțin v-am inspirat în alegerea unui aer condiționat mobil nou. Dacă da, vom fi bucuroși dacă ne dați un feedback, cu experiența, recenzia, comparația sau evaluarea produsului achiziționat. Puteți face acest lucru în comentariile de mai jos pe această pagină. Poate chiar părerea voastră  îi va ajuta pe alții să aleagă cel mai bun aparat de aer condiționat mobil de pe piață.

About the author

LukasP