Frumusețe și cosmetice

Cele mai bune fonduri de ten (teste și recenzii 2021)

Fiecare femeie are cu siguranță acasă un fond de ten care nu i se potrivește. A alege un fond de ten bun nu este deloc ușor și este necesar să ții cont de mai multe aspecte și să te uiți la tenul tău cu un ochi critic.  Cel mai bun fond de ten va acționa în mod natural pe fața ta, va acoperi imperfecțiunile, va unifica pielea, o va netezi, dar nu o va încărca. Prin expresia fond de ten se înțelege o „cremă” de culoarea corpului, într-o fiolă mică de obicei de 30 – 50 ml cu dozator, dar acest lucru nu este în prezent o regulă.

Un fond de ten de calitate ar trebui să facă parte din geanta cosmetică a fiecărei femei. Poate masca imperfecțiuni precum acnee, riduri, zona T grasă dar și ajută la ameliorarea pielii uscate. Multe femei cred că, este suficient să aleagă doar nuanța potrivită. Acest lucru însă, nu este pe deplin adevărat, deoarece este necesar să alegem formula potrivită, ținând cont de tipul de ten. Astăzi putem găsi diferite tipuri de fonduri de ten, pentru acnee, împotriva îmbătrânirii pielii, cu protecție UV, fond de ten mineral sau lifting, cu capacitate de acoperire ușoară și ridicată. Cum să-l alegi pe cel potrivit? Deoarece sarcina nu este ușoară, am pregătit pentru tine un manual, unde te vei familiariza cu diferențele și conceptele de bază ale acestor produse și vei avea mai clar atunci când alegi fondul de ten potrivit.

Pentru a putea oferi o consiliere cât mai bună, am citit și noi sute de recenzii făcute la o mulțime de fonduri de ten de la diferite bloggerițe și femei obișnuite pentru a crea un clasament al celor mai bune evaluări. Poate că, unul dintre acestea ți se va potrivi și ție ca o mănușă pe mână…

Comparația celor mai bune fonduri de ten

1.Vichy Dermablend

Consistență: fluid
Tipul de ten: pentru toate tipurile de piele
După tipul de acoperire: Ridicată
Protecție împotriva soarelui: cu SPF
Nuanță fond de ten: light medium
5 out of 5 stars (5 / 5) AFLAȚI PREȚUL
2.Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

Consistență: fluid
Tipul de ten: pentru toate tipurile de piele
După tipul de acoperire: Medie
Protecție împotriva soarelui: cu SPF
Nuanță fond de ten: medium
5 out of 5 stars (5 / 5) AFLAȚI PREȚUL
3.Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Consistență: fluid
Tipul de ten: ten gras, pentru toate
tipurile de piele
După tipul de acoperire: Ridicată
Protecție împotriva soarelui: cu SPF
Nuanță fond de ten: fair
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
4.Estée Lauder Double
Wear Maximum Cover


Consistență: fluid
Tipul de ten: pentru toate tipurile de piele
După tipul de acoperire: Ridicată
Protecție împotriva soarelui: cu SPF
Nuanță fond de ten: light medium
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
5.Clinique Anti-Blemish Solutions

Consistență: fluid
Tipul de ten: ten gras, ten cu probleme
După tipul de acoperire: Medie
Protecție împotriva soarelui: fără SPF
Nuanță fond de ten: fair
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
6.Max Factor Healthy Skin Harmony

Consistență: fluid
După tipul de acoperire: Medie
Protecție împotriva soarelui: cu SPF
Nuanță fond de ten: medium
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) AFLAȚI PREȚUL

Cum să alegi fondul de ten potrivit – 4 pași de bază

Ai mers vreodată la școală sau la serviciu cu fața portocalie ca o portocală? Sau palidă ca un perete? Ți s-au formatîn timpul zilei pe față cruste de fond de ten sau acesta nu s-a ținut în mod uniform pe față? Ai avut o problemă cu acneea, care după aplicarea unui strat de fond de ten s-a agravat și mai mult? Depinde ce aplicăm pe ten. Tenul este cel mai predispus la deteriorare, deoarece este expus la lumina soarelui, spălare frecventă, care îl poate usca și la contactul regulat cu mâinile. Merită îngrijirea și protecția potrivită, chiar și sub formă de produse cosmetice decorative de calitate. Ce fond de ten să cumperi, astfel încât să nu provoci un dezastru pe fața ta și să te poți privi în oglindă zâmbind?

Pasul 1 – Nuanța potrivită

Noul fond de ten ar trebui să se potrivească cât mai bine cu nuanța tenului tău. Chiar și în timpul anului, nu este suficient un singur fond de ten din motiv că, vara tenul tău prinde bronz la soare. Dacă încerci un fond de ten în magazin, locul perfect unde să aplici testerul este pe partea din spate a palmei. În acest loc, pielea are aproximativ aceeași grosime, este la fel de expusă la soare, ca și tenul de pe față. După aplicarea pe mână, așteaptă 10 minute pentru ca să vezi cum se va comporta acesta – dacă va începe să formeze cruste, cum se va uni și cum va înmuia pielea. Dacă îți place un produs dintr-un magazin online dar îți este teamă că nu nimerești nuanța sau consistența potrivită, cere o mostră. Fotografiile din catalog sau din magazinul electronic pot fi ușor diferite de realitate. Mostra nu costă mult, uneori este adăugată gratuit la comandă dacă ceri acest lucru. Dacă faci o gaură mică cu acul în ambalaj, aceasta îți va rezista pentru mai multe utilizări și vei putea urmări exact cum arată pe piele și cum se comportă după mai mult timp.

Sugestia noastră nr. 1: Alege un fond de ten puțin mai deschis. Un fond de ten într-o nuanță mai închisă adaugă categoric la vârstă și atunci trebuie să depui mai mult efort și cu tonifierea zonei gâtului și decolteului.
Sugestia noastră nr. 2: Atenție la iluminatul din magazin sau baie care te poate “induce în eroare”. Iluminatul din magazin este puternic și artificial. La fel poate fi și în cazul iluminatului pe care îl folosești în baie în fața oglinzii. Deși ești extrem de mulțumită de rezultat și totul ți se pare perfect combinat, privirile celorlalți te pot avertiza cu privire la faptul că, porți o mască măgulitoare pe față toată ziua și diferența dintre nuanța ta naturală și fondul de ten este mai pronunțată decât ți-ai fi dorit inițial.

fonduri de ten

Pasul 2 – Tipul de ten

 • Pielea uscată are nevoie de un fond de ten emolient cu efect hidratant.
 • La rândul său, tenul problematic are nevoie de o acoperire perfectă, care, totuși, permite pielii să respire și nu înfundă porii.
 • Un fond de ten mat este cel mai recomandat dacă ai probleme cu zona T grasă.
 • Dacă vrei ca tenul tău să radieze, alege un fond de ten strălucitor cu pigmenți care reflectă lumina.
 • Pentru a acoperi ridurile, alege un fond de ten care le poate netezi ușor și nu se așează în canelurile pielii. Îl poți găsi cu atributul de lifting sau anti-age.
 • Dacă te deranjează alte probleme de ten mai grave, pe care vrei să le maschezi pentru a te simți mai atrăgătoare, mizează pe oferta de fonduri de ten disponibile în farmacie.
 • În geanta ta cosmetică merită să ai și un fond de ten cu care ai deja experiență cu protecție UV, cel puțin cu SPF 20, pe care îl folosești în vacanțe sau în zilele petrecute la soare.

Pasul 3 – Gradul de acoperire a fondului de ten

Dacă ești o femeie tânără cu un ten frumos, nu este nevoie să folosești un fond de ten cu acoperire ridicată. Tot ce ai nevoie este o cremă BB de înaltă calitate (hidratează, unifică tonul și netezește imperfecțiunile delicate) sau o cremă CC (furnizează vitamine pielii și are proprietăți de ascundere mai mari decât crema BB). Cu toate acestea, dacă trebuie să acoperi anumite deficiențe mai mari ale tenului, nu trebuie să îți fie frică de o acoperire mai mare. Pune însă, un mare accent pe consistența și nuanța potrivite, astfel încât să nu faci mai mult rău decât bine.

Pasul 4 – Consistența potrivită a fondului de ten

Pentru ca să îți facem alegerea puțin mai complicată, este important să ții cont de consistența fondului de ten.

 • Fondurile de ten în formă lichidă sunt cele mai bine vândute de mulți ani – sunt ușor de aplicat, fie cu degetele, buretele sau pensulele, și vei găsi și cea mai largă ofertă în această categorie – atât în ce privește nuanțele, cât și prețurile.
 • Fondurile de ten în formă de cremă au o consistență mai densă, sunt puțin mai grase, deci sunt potrivite în special pentru pielea uscată. Puterea lor de ascundere este mai mare, deci sunt populare și la femeile cu imperfecțiuni ale tenului.
 • Fondurile de ten tip pudră se găsesc cel mai adesea în versiunea compactă cu oglindă. Se aplică cu o pensulă adecvată. Cu toate acestea, este important să cunoști cu ce mișcări ale pensulei să aplici acest tip de fond de ten. Sunt cele mai potrivite pentru pielea grasă, deoarece au proprietăți de mătuire excelente.
 • Fondurile de ten în formă de spumă sunt mai degrabă o soluție marginală, potrivită dacă ești în căutarea unui fond de ten cu o rezistență mai scurtă. Spuma pufoasă ușoară poate crea un voal delicat unificat pe piele, dar de obicei rezistă doar câteva ore.

Recenzii despre fondurile de ten de la diferite bloggerițe

În ultimii ani, datorită rețelelor de socializare, recenziile la diferite produse de înfrumusețare de la bloggerițe bine cunoscute precum și de la mai puțin cunoscute au devenit foarte răspândite. Vei găsi videoclipuri detaliate, proceduri de aplicare, un număr mare de fotografii detaliate, în care poți vedea cum se aplică un anumit fond de ten, ce capacități de acoperire are și ce structură lasă. În regiunea noastră, totuși, predomina regula că, ceea ce este gratis trebuie lăudat. Prin urmare, încearcă să te concentrezi în principal pe acele recenzii în care bloggerițele prezintă produsele de frumusețe preferate de acestea și pe care le utilizează frecvent, nu pe cele prezentate în cadrul unei colaborări publicitare de scurtă durată. Deși, în cele din urmă, acest lucru nu înseamnă neapărat că produsul prezentat este rău.

Prețul fondurilor de ten

✅ Fond de ten până la 40 de lei

Predomină ideaa că, în magazinele cu produse cosmetice poți cumpăra numai așa-numitele fonduri de ten ieftine, care poartă și denumirea „pentru adolescente” și sunt considerate de o calitate mai proastă. Acest lucru însă, nu este pe deplin adevărat, chiar și fondurile de ten vândute în mod obișnuit pe rafturile magazinelor sunt foarte populare și există mai multe piese de succes printre ele, de exemplu de la Rimmel, Maybeline, Max Factor, Dermacol, Cartrice sau chiar L´Oreal Paris.

✅ Fond de ten până la 140 de lei

În această categorie de preț mai mare poți găsi fondurile de ten cel mai bine vândute, care au o compoziție, rezistență, acoperire excelente și fac cu adevărat un serviciu bun tenului.

✅ Fondurile de ten de la 140 de lei în sus

Dacă ești în căutarea celui mai bun fond de ten pentru tenul tău, nu ezita să investești. Fondurile de ten mai scumpe de 140 de lei sunt de la mărci de prestigiu precum Estée Lauder, Lancôme, Vichy, La Roche Possay, Chanel, Dior. Se amestecă perfect cu tenul, creând efectul machiajului nud, dintre care majoritatea rezistă pe față 24 de ore. Protecția UV și protecția tenului împotriva efectelor negative ale mediului și îmbătrânirii au fost, de asemenea, adăugate în compoziția acestora.

Cele mai bune branduri de fonduri de ten

Cum să te orientezi în gama largă de fonduri de ten? Diferitele teste făcute pe unele fonduri de ten, care sunt publicate în reviste de modă aduc în mod regulat diverse evaluări. Ce mărci predomină? Am selectat cele mai bune branduri, din care atât domnișoarele tinere cât și doamnele de vârstă matură își vor găsi cu siguranță ceva ce li se potrivește.

fonduri de ten Vichy
Fonduri de ten Vichy
 • Lancôme – Fondurile de ten ale prestigiosului brand francez sunt mai scumpe, dar evaluările lor sunt foarte bune și vor face maximum pentru tenul tău.
 • Estée Lauder – în oferta acestui brand elegant vei găsi și cel mai bine vândut fond de ten Double Weat Stay in Place. Produsele excelează printr-o unificare perfectă, o rezistență foarte lungă, fără a schimba structura și arată cât mai natural posibil.
 • Vichy – un brand farmaceutic de excepție care se concentrează pe îngrijirea pielii, oferă machiaj de calitate la un preț rezonabil pentru diverse probleme și tipuri de ten.
 • MAC – Compania canadiană de cosmetice este unul dintre cei implicați în organizarea unor prezentări de modă importante, iar produsele lor sunt folosite de multe cântărețe și actrițe renumite. În portofoliul lor, ae află fonduri de ten într-o gamă largă de nuanțe cu acoperire perfectă și compoziție de calitate.
 • Clinique – brandul a fost fondat de Estée Lauder acum mai bine de 50 de ani. Baza este dezvoltarea de produse cosmetice hipoalergenice pentru toate tipurile de piele, astfel încât toate aceste fonduri de ten au o textură neiritantă, dar de lungă durată și sunt potrivite și pentru pielea sensibilă.
 • Dermacol – cunoscutul brand ceh are o lungă tradiție în producția și dezvoltarea fondurilor de ten. Multe femei își asociază primul fond de ten tocmai cu brandul Dermacol. Oferă fonduri de ten accesibile ca preț atât pentru femeile tinere, cât și pentru femeile mai în vârstă.
 • Dior – La fel ca toate celelalte produse, fondurile de ten de la Dior nu rămân în urmă. Deși prețul lor este mai mare, pe lângă unificarea perfectă, acestea conferă tenului și un aspect mai sănătos și mai tânăr.
 • Chanel – brandul Chanel și-a extins portofoliul cu fonduri de ten de lux, care oferă pielii o îngrijire perfectă și un aspect impecabil. Se amestecă perfect cu pielea și nu creează efectul de mască. Multe „purtătoare” mulțumite le descriu ca fiind cel mai bun fond de ten.

Întrebări frecvente – FAQ

Cum să aplici corect fondul de ten?

Aplicarea fondului de ten se bazează pe experiența ta și pe consistența fondului. Deși aplicarea cu degetul a fost abandonată, uneori tocmai acestea pot fi foarte utile. Cu toate acestea, majoritatea fondurilor de ten se aplică numai cu ajutorul unui beauty blender, cu bureți groși modelați, pensule cu grosimi diferite.

Cum ar trebui să fie un fond de ten pentru acnee?

Tenul problematic afectează nu numai fetele tinere, ci de multe ori și femeile adulte și mamele tinere. Un strat gros de fond de ten agravează adesea problema și mai rău. Fondul de ten potrivit pentru acnee ar trebui să aibă o textură ușoară, pielea sub acesta trebuie să respire, altfel porii feței s-ar putea înfunda și mai mult.

Important este ca în descrierea fondului de ten să apară informația că este necomedogen (sau „noncomedogenic”). În același timp, va fi un plus dacă este hipoalergenic și fără parfum. Orice ingredient iritant ar putea agrava starea tenului. În acest caz, multor femei le place fondul de ten mineral, care are o structură extra ușoară și slabă, nu înfundă porii și are o compoziție naturală.

Este recomandabil să cumperi un fond de ten într-un magazin cu produse cosmetice?

Da, desigur, deși pentru prima dată s-ar putea să nu reușești să nimerești ceva potrivit. Depinde doar de așteptările tale și de tipul tău de ten. Un fond de ten pe care îl cumperi cu 15 lei probabil nu va rezista fără defect timp de 24 de ore pe față și nici toate superlativele „umflate” nu pot fi adevărate.

Sugestia noastră nr. 3: În nici un caz nu căuta un fond de ten necomedogen în magazinul cu produse cosmetice. Descrierile de pe ambalaj pot rezista mult, mai puțin însă, tenul tău. Compoziția cu adevărat necomedogenă se găsește în principal în fondurile de ten disponibile în farmacii.

Ce este fondul de ten hidratant?

Ce fond de ten să folosesc pentru pielea uscată? Dacă ai această problemă, este posibil să dai de un fond de ten care va face ca fiecare imperfecțiune să fie și mai accentuată. Fondul de ten hidratant nu doar că, are capacitatea de hidratare ci și poate bloca hidratarea naturală în piele. Este necesar să alegi un fond de ten care să înmoaie pielea, de exemplu pe bază de ulei. Dacă problema persistă, este mai bine să treci la creme de acoperire mai ușoare care nu conțin o astfel de doză de pigmenți. Nu uita să hidratezi bine tenul cu cremă înainte de aplicarea fondului de ten.

Ce este fondul de ten mineral?

Dacă ești în căutarea frumuseții fără chimie pentru tenul tău, poți încerca și unul dintre fondurile de ten minerale. Au o formă de pulbere, compoziția lor este pur naturală (conțin o pulbere fină de minerale, cum ar fi mica, oxidul de zinc, dioxidul de titan, oxidul de fier) și se aplică cu o perie kabuki, cu care parcă ștampilezi pielea. Nu este o pudră clasică, efectul de acoperire ar fi foarte slab în acest caz. Este potrivit dacă vrei o schimbare sau dacă vrei să ușurezi tenul de texturi mai dense, dar să ai în continuare un ton al tenului frumos unificat și mat.

Sperăm că te-am ajutat sau, cel puțin, te-am inspirat în alegerea unui fond de ten potrivit pentru tine. Dacă da, vom fi bucuroși pentru un feedback din partea ta, o experiență, recenzie comparație, sau evaluare a produsului achiziționat. Poți face acest lucru în comentariile de mai jos pe această pagină. Poate că, părerea ta va ajuta alte femei în alegerea celui mai bun fond de ten pe piață.

About the author

LukasP