Auto / moto

Cele mai bune odorizante auto (teste și recenzii 2021)

Cele mai bune odorizante auto În articolul de astăzi, ne vom uita la cum să alegem cel mai bun odorizant auto. Pare a fi un lucru mai puțin important, dar totuși merită atenție. Poate pentru că, este o chestiune la care proprietarii de mașini nu se gândesc prea mult și cumpără de obicei acel odorizant cu care sunt obișnuiți, sau care le vine primul la îndemână sau care este cel mai ieftin. Cu toate acestea, printr-o alegere mai atentă putem aduce și acest element la un nivel superior și să parfumăm interiorul mașinii, astfel încât să ne simțim bine în ea. Acest lucru este cu siguranță și mai important, pentru șoferii care petrec mult timp în mașină sau sunt șoferi profesioniști. Articolul nostru va fi însă apreciat și de toți cei cărora le place să pună accent pe detalii și se preocupă de modul în care funcționează mediul în care trăiesc.

Putem citi o mulțime de articole despre posibilitățile pe care le avem dacă vrem să ne parfumăm casa. Există multe posibilități – de la diverse lămpi pentru aromaterapie până la difuzoare electronice care oferă funcții foarte sofisticate. Aceste articole nu pot fi folosite și în mașină și cu siguranță nici nu putem arde bețișoare parfumate în ea. Prin urmare suntem dependenți de odorizante speciale concepute în acest scop. Dar acesta nu este un dezavantaj. Selecția este cu adevărat imensă și nu se termină neapărat cu odorizantele în formă de pomuleț – deși, desigur, și despre acestea va fi vorba în articolul de astăzi.

Acest ghid va fi puțin specific. Ne vom concentra mai întâi asupra regulilor generale și asupra sugestiilor despre cum să alegem un odorizant – și din punct de vedere al aromoterapiei. Apoi vom analiza mai atent producătorii individuali și oferta lor de odorizante. Avem pentru tine și clasamentul actual al celor mai interesante odorizante auto , dar te poți inspira și din recenziile utilizatorilor de pe internet, în care vei afla ce experiențe cu odorizantele au șoferii care le-au încercat.

Comparația celor mai bune odorizante auto

1.Millefiori Icon Legni & Spezie
- parfum lemnos
- aromă picantă
- parfum cald
5 out of 5 stars (5 / 5) AFLAȚI PREȚUL
2.Mr & Mrs Fragrance
Cesare Cedar Wood

- parfum lemnos5 out of 5 stars (5 / 5) AFLAȚI PREȚUL
3.Yankee Candle Lemon Lavender
- aromă de plante
- parfum citric
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
4.SANTINI Cosmetic Diamond Blue
- parfum proaspăt
- parfum de vară
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
5.Millefiori GO Vanilla & Wood
- parfum lemnos
- aromă dulce
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) AFLAȚI PREȚUL
6.Maison Berger Paris
Car Anti Odour Tobacco

- parfum lemnos4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) AFLAȚI PREȚUL

Cum să alegi un odorizant auto

Cum să alegi un odorizant auto Un odorizant pentu mașină este un lucru mic care costă de obicei în jur de câțiva lei. Acesta este și motivul pentru care majoritatea șoferilor nu se gândesc prea mult la aceste lucruri. La un nivel mai ridicat sunt odorizantele auto, care pot costa și câteva zeci de lei. În ghidul de astăzi, vom analiza toate variantele obișnuite și vom oferi câteva sugestii cu privire la ce odorizant să alegem. Vei descoperi că, merită să te gândești și să alegi mai atent odorizantul potrivit pentru tine și mașina ta.

În partea următoare ne vom concentra la mărcile și producătorii, care sunt implicați în producția de odorizante pentru mașini și îi vom acorda puțin mai multă atenție decât de obicei. De asemenea, vom face un rezumat al categoriilor de preț și al sortimentului acestora.

De ce este important să ne gândim la un odorizant auto?

Mirosul este unul dintre cele mai vechi simțuri, dar omenirea îl defavorizează oarecum în favoarea vederii și a auzului. Majoritatea oamenilor chiar cred că simțul mirosului uman este un simț nedezvoltat, dar cercetările moderne demonstrează că opusul este adevărat și că, în multe privințe, este pe deplin comparabil cu simțul mirosului altor mamifere. Este adevărat, că simțul mirosului la oameni nu este la fel de dezvoltat ca la câini, de exemplu, și omul nu poate urmări după miros diferite urme, dar pe de altă parte, poate recunoaște nuanțe remarcabile de parfumuri. Memoria noastră olfactivă este, de asemenea, uluitoare.

Și asta ne aduce la principalul motiv pentru care parfumurile care ne înconjoară sunt importante. Senzațiile olfactive au un efect uriaș asupra psihicului nostru (de obicei nici nu ne dăm seama de acest lucru) și sunt strâns legate de memorie. Mirosul poate afecta starea de spirit, evocă anumite emoții sau amintiri și chiar afectează semnificativ comportamentul și deciziile noastre…

Mirosul ca instrument de marketing

parfum auto - viață lungă Psihologii sunt de mult timp conștienți de importanța simțurilor noastre olfactive, iar aceste cunoștințe sunt folosite în beneficiul vânzărilor și al profiturilor. Lucrul cu parfumuri este unul dintre instrumentele importante de marketing (scent marketing) și în acest fel comercianții pot influența modul în care oamenii se vor simți în magazine, cât timp vor rămâne în magazin, cât vor cumpără și cât vor cheltui.

Unele companii își construiesc propria „marcă olfactivă” pentru a se înscrie mai puternic în memoria potențialilor clienți. Parfumurile sunt folosite cu succes și în unele cazinouri. Există suficiente cercetări pentru a demonstra că investițiile în acest instrument de marketing nu sunt irosite degeaba.

Cum ne pot ajuta parfumurile?

Mirosul poate afecta starea noastră de spirit – prin simpla conexiunea cu memoria și, prin urmare, amintirile. Mirosurile evocă asocieri plăcute sau negative, care afectează apoi modul în care ne simțim și cum acționăm. Acest lucru este extrem de important în timpul conducerii!

Cum ar trebui să miroase în mașină?

Aceasta este o chestiune foarte individuală, deoarece diferite persoane pot avea asocieri diferite la nivelul minții cu aceleași parfumuri. Așadar, este posibil să oferim o recomandare generală?

Parțial da. În orice caz, mirosul din mașină ar trebui să fie plăcut și să provoace un răspuns pozitiv. Dimpotrivă, nu trebuie să provoace stări de iritație, stres, tensiune sau agresivitate. Dacă petreci mult timp conducând, evită parfumurile prea intense.

Prin expunere prelungită la astfel de parfumuri, chiar și sentimentele inițial plăcute se pot transforma în dureri de cap sau alt disconfort. Mizează pe un parfum decent, delicat. Parfumurile intense pot irita cu timpul, problema opusă pot fi însă parfumurile cu efect prea amortizant și relaxant, fapt care, de asemenea, nu este unul recomandat în timpul conducerii.

Printre parfumurile care sunt în general bine suportate se includ de exemplu, …

  • Parfumul de lemn (foarte popular este, de exemplu, lemnul de cedru sau pin), pomi cu ace, frunze, scoarță și parfumuri de pădure în general
    Arome delicate de citrice sau alte arome fructate (adesea de exemplu cireșe, mere)
  • Câteva parfumuri delicate de flori și plante (de exemplu, lavandă, rozmarin)
  • Rufe proaspăt spălate, prosoape etc.
  • În general, sunt potrivite parfumurile proaspete și ușoare, care evocă un sentiment de puritate

Dar ce e de făcut cu un odorizant care nu ne convine?

Chiar și atunci când ne străduim să alegem cu atenție un odorizant de mașină, se poate întâmpla ca odorizantul achiziționat să nu ne convină cu timpul. Nu este imediat necesar să îl reclamăm sau să îl aruncăm. Acesta poate fi folosit fără probleme în casă, de exemplu în dulapuri sau în alte locuri în care acesta suprimă mirosurile neplăcute, dar în care nu petrecem atât de mult timp încât să ne deranjeze.

Rezistența parfumului

Un aspect important în alegerea unui odorizant auto este cu siguranță rezistența mirosului. Și acesta poate fi motivul pentru care nu se merită să căutăm cele mai ieftine variante, ci să acordăm mai multă atenție alegerii. E mare diferență dacă plătim 5 lei pentru un parfum care rezistă 5 zile sau 10 lei pentru un parfum care va reîmprospăta interiorul mașinii chiar și o lună întreagă.

Parfumurile de lungă durată sunt, desigur, o alegere mai bună din punct de vedere practic. Nu va trebui să ne gândim la completarea acestuia la fiecare câteva zile. Din păcate, în foarte puține cazuri ne putem întâlni cu faptul ca, producătorul să menționeze cel puțin cu aproximație durata de actionare a odorizantului. Cu toate acestea, recenziile utilizatorilor deja menționate și testele profesionale la odorizantele de mașină ne pot ajuta. O altă opțiune este să încercăm mai multe odorizante până când dăm peste cel potrivit.

Diferite forme de odorizante auto

Vom vorbi mai multe despre opțiunile în sine, în secțiunea în care ne vom concentra asupra producătorilor. Și există într-adevăr destul de multe opțiuni. Nici pe departe nu trebuie să ne limităm să alegem între un pom de agățat sau un spray. Sunt odorizante destinate pentru ventilație, odorizante care pot fi completate, odorizante în cutii a căror intensitate poate fi reglată etc.

Practicitatea amplasării în vehicul și siguranța sunt la fel de importante. Aceasta înseamnă că acele odorizante, al căror conținut poate deteriora elementele interioare, de exemplu, dacă ambalajul este deteriorat și vărsat din greșeală, nu sunt potrivite, nu sunt sigure.

De exemplu. Pomii clasici au avantajul că nimic nu se poate vărsa și nu trebuie să avem nici o grijă cu ei, trebuie doar să-i atârnăm și să îi schimbăm ocazional. Odorizantele tip spray, la rândul lor, ne permit să parfumăm interiorul mașinii imediat și ori de câte ori este nevoie și așa mai departe. Fiecare soluție are avantajele sale.

odorizante auto

Prețurile odorizantelor auto

Odorizantele de mașină nu sunt, de obicei, un element semnificativ, iar majoritatea oamenilor le pun automat în coș atunci când fac cumpărături la supermarket sau pun mâna pe ele atunci când alimentează la o benzinărie. Cu toate acestea, vom face o mică prezentare generală a prețurilor.

✅ Odorizant auto până în 2 €

Cele mai ieftine odorizante auto, în care se încaderază majoritatea odorizantelor clasice de tip pom și alte variante mai ieftine de agățare. Aceste odorizante își fac destul de bine treaba. Aceasta este de obicei o soluție suficientă pentru clienții care nu sunt exigenți.

✅ Odorizant auto până în 8 €

Aici putem găsi o serie de odorizante auto de calitate. Mai ales, de exemplu, sub forma unor „păpuși” extrem de populare în prezent, marca Mr&Mrs. La acest preț, putem cumpăra și odorizante speciale în cutii practice și alte variante interesante care îi interesează chiar și pe șoferii exigenți.

✅ Parfum auto peste 10 €

În această categorie de preț predomină odorizantele auto exclusive și de marcă. Acestea se încadrează cel mai adesea în intervalul de preț 10-20 €.

Cele mai bune mărci de odorizante auto

Și acum trecem la mărcile promise, despre care vom discuta astăzi puțin mai detaliat. Vom începe cu producătorul foarte popular în prezent, pe care l-am menționat deja mai sus.

Mr&Mrs Fragrance

Această companie este relativ tânără și totuși se poate spune că parfumurile sale au făcut deja o gaură în lume. A fost creat abia în 2010 în Italia și, împreună cu cei mai buni designeri locali și experți în domeniu, a lansat o serie de produse interesante în lume.

Unul dintre cele mai faimoase este odorizantul auto în formă de păpușă colorată. Acestea sunt unele dintre cele mai bine vândute parfumuri auto de astăzi. De exemplu, figurinele Mr&Mrs Fragrance Cesare sau Niky Pot fi cumpărate de la aproximativ 5 € și există în multe variante de parfum (de exemplu, lemn de cedru, citrice, parfumuri florale etc., selecția este mare).

Pur și simplu atașați această figurină la ventilatorul mașinii, astfel încât parfumul să fie distribuit foarte eficient în spațiu. Păpușa miroase până la trei luni, ceea ce reprezintă o performanță cu adevărat excelentă în raport cu prețul. Faptul că aceste odorizante au cu adevărat succes este dovedit și de evaluarea excelentă în teste și recenzii.

Wunderbaum

Copăcelul „Wunderbaum” este un clasic absolut. Interesant este faptul că, deși numele mărcii sună pur german, este vorba o companie americană. Fondatorul, Julius Sämann, a fost abordat de un vânzător de lapte pe care îl deranja mirosul de lapte vărsat în mașină.

Sämann a început să se gândească la cum să rezolve această problemă și rezultatul nu a întârziat să apară. Acest lucru s-a întâmplat încă în 1952 și de atunci odorizantele tip pom au devenit practic un simbol al mirosului unei mașini. Și acest lucru este adevărat și astăzi, când există o mulțime de opțiuni.

Wunderbaum oferă o selecție largă de odorizante tip pom cu diverse parfumuri, popular este parfumul primăverii, lemnos și citric și alte esențe de fructe. Avantajul este un preț foarte mic și un parfum plăcut decent. Acesta nu are umplutură, așa că trebuie doar atârnat și apoi înlocuit când nu mai miroase.

California Scents

Această marcă, al cărei nume ar putea fi tradus vag prin „Parfum de California”, produce odorizante și parfumuri din 1993. Nu este surprinzător că aceasta este o companie din California. Mai interesant este însă faptul că, acest brand pune mare accent pe partea ecologică și siguranța produselor sale. Esențele provin din surse pur naturale și sunt ecologice. Conținutul în sine nici nu va distruge părți din interiorul mașinii dacă îl vărsăm accidental.

Cele mai faimoase produse ale acestui brand sunt din gama de odorizante Car Scents. Varianta cu miros de cireșe este în prezent una dintre cele mai bine vândute odorizante auto. Aceste odorizante au o formă de doze foarte mici, închise cu un capac special, prin intermediul căruia este posibil să se regleze intensitatea mirosului. În interiorul dozei sunt blocuri de in presat impregnate cu o aromă naturală.

Yankee Candle

Ultima marcă din selecția noastră va fi Yankee Candle, un producător relativ cunoscut pentru produsele sale ca diverse lumânări parfumate, odorizante de aer și alte mijloace pentru difuzarea aromelor. Yankee Candle este, de asemenea, unul dintre cei mai populari producători de odorizante auto.

Este interesant faptul că odorizantele acestui brand au destul de multe forme, astfel încât să putem alege varianta care ni se potrivește cel mai bine din punct de vedere practic. Una dintre cele mai populare piese este odorizantul care se aplică pe ventilație Yankee Candle Black Coconut cu un parfum de nucă de cocos și cedru, care ar trebui să reziste până la aproximativ 6 săptămâni și costă în jur de 5 €.

Foarte populară este și gama Yankee Candle – Charming Scents. Este un medalion cu umplutură parfumată, care poate fi atârnat în mașină (sau în altă parte). Prețul este mai mare (de la aproximativ 10 €), dar parfumul poate fi completat și există o variantă destul de mare de parfumuri.

1.Millefiori Icon Legni & Spezie
- parfum lemnos
- aromă picantă
- parfum cald
5 out of 5 stars (5 / 5) AFLAȚI PREȚUL
2.Mr & Mrs Fragrance
Cesare Cedar Wood

- parfum lemnos5 out of 5 stars (5 / 5) AFLAȚI PREȚUL
3.Yankee Candle Lemon Lavender
- aromă de plante
- parfum citric
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
4.SANTINI Cosmetic Diamond Blue
- parfum proaspăt
- parfum de vară
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) AFLAȚI PREȚUL
5.Millefiori GO Vanilla & Wood
- parfum lemnos
- aromă dulce
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) AFLAȚI PREȚUL
6.Maison Berger Paris
Car Anti Odour Tobacco

- parfum lemnos4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) AFLAȚI PREȚUL

About the author

LukasP