Aparate electrocasnice mici

Cele mai bune aparate de cafea (teste și recenzii 2021)

aparate de cafea DeLonghiPentru toți iubitorii de cafea am ales cu atenție cele mai bune aparate de cafea pentru 2020. Un aparat de cafea de calitate poate contribui la confortul de acasă (sau poate face mai plăcute orele petrecute la muncă) iar singurul lucru de care ne putem plânge este consumul ridicat de cafea și lapte.

Piața este plină de modele performante, așa că am dori să vă ajutăm cu întrebarea de bază – Pe căror criterii să cumpărați un aparat de cafea de calitate? Contează prețul, culoarea și designul, sau mărimea aparatului? Nu puteți alege un espressor de cafea fără să luați în considerare prețul și adaptarea la interiorul bucătăriei. Dar cel mai important lucru rămâne – metoda de prelucrare și preparare a cafelei. În recenziile noastre despre cele mai bune aparate de cafea am luat în cont 3 grupuri principale: automate, manuale și cu capsule care sunt în prezent cele mai populare în rândul consumatorilor. Fiecare dintre eceste tipuri are susținătorii săi și depinde de fiecare dintre noi ce preferăm.

În ghidul nostru Cum să alegeți un aparat de cafea puteți găsi o prezentare generală, funcții de bază, diferențele și caracteristicile pe care să le luați în considerare atunci când cumpărați un aparat de cafea nou.

Comparația celor mai bune aparate de cafea

Cumpărarea unui aparat de cafea nu este cu siguranță o decizie pe care trebuie să o luăm în fiecare zi, de aceea am pregătit câteva sugestii și informații interesante pentru a vă face mai ușoară alegerea astfel încât, de acum încolo să vă puteți bucura de mirosul unei cafele bune. Pe piață găsiți aparate de cafea începând cu câteva sute de lei. Calitatea cafelei, însă, este asemănătoare cu cea pe care ați putea-o obține cu apă caldă dintr-un ceainic electric. Dacă e să cumpărați un aparat de cafea – atunci merită să investiți într-o dominantă de bucătărie.

? În introducere să dezbatem câteva întrebări de bază.

Cât de des veți folosi aparatul de cafea?

Cu siguranță sunteți de acord că, un aparat care este folosit frecvent prezintă semne de uzură mai devreme decât cel care este folosit ocazional. Acest lucru se poate întâmpla și cu aparatele de cafea. Nu orice construcție poate rezista la utilizarea frecventă. În timp ce unele aparate la prețuri accesibile pot face față la mai multe cafele pe zi, altele sunt construite pentru performanțe mai mari. Deci, este important să știți dacă aveți nevoie de un aparat de cafea pentru acasă care pregătește 4-6 cafele pe zi, sau aveți nevoie de un aparat de cafea pentru birou, care să poată facă zeci de căni pe zi.

Cât spațiu pe dulapul de bucătărie puteți rezerva pentru un aparat de cafea?

Printre cele mai mici aparate de cafea se numără aparatele de cafea cu capsule, semiautomate și cele manuale cu pârghie. Rezervorul de apă este mai mic, la fel și recipientul pentru cafea. Aparatele de cafea complet automate și modelele cu pârghii profesionale au nevoie de mai mult spațiu pe dulapul de bucătărie.

Cât timp puteți dedica întreținerii aparatului de cafea?

Tipul de aparat de cafea determină cât timp necesită întreținerea acestuia. Aparatele automate cu auto-curățare și decalcifiere sunt printre cele mai puțin solicitante. Aparatele de cafea manuale, au cerințe de curățare ceva mai ridicate (uneori acest lucru depinde de abilitățile pe care le aveți la deservirea acestuia.)

Doriți să pregătiți mai multe tipuri de băuturi de cafea sau vă ajunge cafeaua în capsule?

Rețineți că, în cazul capsulelor aveți la alegere o gamă limitată de băuturi cu cafea. Cu aparatul de cafea automat și manual, puteți experimenta oricând cafea originală de la diferite prăjitoare din întreaga lume, iar gustul cafelei va fi întotdeauna diferit și nu vă veți sătura de ea niciodată. În plus, cu ajutorul unei duze de abur, vă puteți spuma laptele în cafea după bunul plac.

Pentru unii, cafeaua este doar un stimulent obligatoriu pentru a putea începe ziua, pentru alții este un mic ritual, care îi face să uite de toate grijile și se scufundă în aroma și gustul cafelei de neegalat timp de câteva minute în fiecare zi. Depinde în primul rând de preferințele fiecăruia dintre noi, iar acestea se reflectă în alegerea tipului de aparat de cafea.

cappuccino

Tipuri de bază ale aparatelor de cafea

☕ Aparate de cafea cu capsule – Cafea rapidă la un preț mic

Dacă nu cunoașteți soiurile de cafea iar măcinatul cafelei v-ar lua prea mult timp, mizați pe aparatele de cafea cu capsule. Există un număr mare de capsule de cafea din care să alegeți, iar aparatele în sine pot prepara băuturi de o calitate excelentă. Sunt mai ieftine și mai mici decât alte tipuri de aparate de cafea. Pentru a achiziționa acest tip de aparat, uitați-vă mai ales la prețul capsulelor originale (1 capsulă = 1 cană de cafea), la alegerea băuturilor și la mărimea cartușelor.

De ce să cumpărați un aparat de cafea cu capsule?

Avantajul este o funcționare rapidă – introduceți capsula aleasă, apăsați butonul și cafeaua este gata într-un timp scurt. Puteți alege dintr-o varietate de capsule de cafea, cu arome diferite, cu diverse soiuri de cafea, chiar și cu băuturi pentru copii, cum ar fi ciocolată caldă, ceaiuri pentru copii etc. Nu aveți nevoie de o râșniță pentru cafea, în capsule, doza pregătită este închisă ermetic și astfel nu este supusă deteriorării sau contactului cu aerul. Un aparat de cafea cu capsule are de obicei dimensiuni mici, design practic și costuri reduse.

Cu toate acestea, nu veți evita cumpărarea de capsule, care pot ridica semnificativ costul consumului frecvent de cafea după ani de utilizare. În plus, pentru iubitorii adevărați de cafea, cafeaua din capsule nu are farmecul potrivit.

☕ Aparate automate de cafea – Cafea excelentă pregătită cu un singur buton

Aparatele automate de cafea oferă funcționare independentă și fiabilă. Acestea gestionează automat pregătirea cafelei, singura sarcină a omului este să completeze apa, cafeaua și eventual laptele. Alegeți băutura preferată din mai multe opțiuni și introduceți ceașca de cafea potrivită sub aparat. Sunt printre cele mai performante aparate de cafea de pe piață, acestea includ și o râșniță pentru cafea și de aceea prețul lor este mai mare. Acestea vă oferă o selecție excelentă de opțiuni, setări și cel mai bun gust al cafelei proaspăt măcinate.

De ce să cumperați un aparat automat de cafea?

Sunt ideale pentru cei cărora le place să se bucure de calitate și prospețime. Puteți supraveghea procesul de preparare, selectați programul, tipul de cafea, puteți seta intensitatea și puterea cafelei și puteți prepara două căni de cafea în același timp (în funcție de modelul aparatului). Sunt potrivite nu numai pentru casele în care cafeaua este o băutură apreciată, ci și în firme și birouri. Ocupă mai mult spațiu pe dulapul de bucătărie, dar dacă mizați pe calitate, acestea sunt alegerea potrivită. Cele  mai bune aparate automate de cafea au o funcție de auto-curățare – se curăță automat de resturile de cafea, de apă și chiar se decalcifiează.

☕ Aparate de cafea semiautomate – Un compromis interesant

O alternativă mai ieftină la aparatele automate de cafea sunt aparatele de cafea semiautomate care nu conțin o râșniță în construcția lor. Trebuie avut în vedere faptul că un aparat de cafea semi-automat își va face munca doar „pe jumătate” – are nevoie de participarea omului la pregătirea cafelei (turnarea cafelei).

De ce să cumpărați un aparat de cafea semi-automat?

Dacă aveți deja o râșniță de cafea acasă, puteți economisi câteva sute de lei.

☕ Aparatele de cafea manuale cu pârghie- alegerea perfectă pentru iubitorii de cafea

Alegerea perfectă pentru iubitorii adevărați de cafea, cărora le place să experimenteze și să încerce cafea de diferite concentrații. A face o cafea bună necesită prezența și stăpânirea „ritualului” – o succesiune de pași importanți. Aparatele de cafea de cea mai bună calitate au o râșniță de cafea integrată, dar merită de menționat și modelele mai accesibile ca preț, cu funcționalitate interesantă, duză de aburi și design foarte plăcut, unde trebuie să macinați cafeaua înainte cu o râșniță separată.

De ce să cumpărați un aparat de cafea manual cu pârghie?

Veți avea o imagine de ansamblu perfectă despre modul în care are loc prepararea cafelei și puteți decide singur asupra rezultatului. Dacă vă place să experimentați cu cafeaua și doriți să vă îmbunătățiți abilitățile în prepararea acesteia cel puțin ca un expert de familie în cafea, un aparat de cafea cu pârghie este perfect pentru dvs. Totuși, trebuie să luați în considerare că, pregătirea cafelei vă poate lua mai mult timp decât băutul ei și, în plus, un aparat de cafea cu pârghie necesită o întreținere atentă și regulată de sedimentele de cafea pentru a funcționa exact așa cum trebuie.

aparate de cafea

Căror aspecte să acordați atenție, atunci când alegeți un aparat de cafea?

⏩ Consumul

Puterea aparatului de cafea variază de obicei între 1000 – 2000 W. Mult sau puțin? Deoarece este pornit doar câteva minute pe zi, utilizarea unui aparat de cafea nu ar trebui să se reflecte în mod semnificativ în costurile mai mari de energie electrică. Chiar dacă este vorba despre un aparat de cafea care va fi pornit de mai multe ori pe zi (la birou). La fel, ați porni și un ceainic electric cu o putere similară și chiar mai mare.

⏩ Presiunea necesară pentru prepararea cafelei

Adevărul este că, producătorii de aparate concurează între ei în efortul de a face impresie cu un aparat cu cea mai mare presiune posibilă. Dar este atât de necesară o presiune cât mai mare? Presiunea în aparatele de cafea profesionale este de obicei de 9 bari și este suficientă. Pompa rotativă menține presiunea constantă în permanență. La mașinile de cafea pentru uz personal, presiunea este de obicei de 15 bari sau mai mult, dar pompa de vibrație nu poate menține aceeași presiune pe parcursul întregului proces de preparare. Puțini dintre noi își doresc și pot investi câteva mii sau chiar zeci de mii de lei într-o mașină profesională de cafea, așa că, acesta este un compromis bun.

⏩ Calitatea materialelor utilizate

Majoritatea aparatelor de cafea combină un corp metalic cu un înveliș de plastic. În cel mai bun caz, acestea au un corp din oțel inoxidabil. Vă recomandăm să vă concentrați pe recenziile consumatorilor și să parcurgeți câteva forumuri înainte de a cumpăra pentru a afla mai multe despre modelul ales în ce privește funcțiile și dacă este sau nu de calitate.

⏩ Râșnița

Prezența unei râșnițe într-un aparat de cafea automat sau cu pârghie face mult mai ușor lucrul cu aparatul, dar pe de altă parte acest lucru se reflectă și în prețul final. Prin urmare, merită să luați în considerare și acest aspect. Dacă plătiți, cel puțin să știți pentru ce plătiți. Un mare avantaj îl prezintă râșnițele ceramice, care nu se supraîncălzesc, rezistă la căldură și dau un rezultat de calitate. Acestea însă se pot sparge iar reparația este destul de costisitoare. Al doilea tip sunt râșnițele din oțel care se supraîncălzesc, în special la sarcini mai mari, ceea ce are un impact asupra calității cafelei pe care o poate arde.

⏩ Sistem integrat de lapte și duză cu abur

În prezent, acesta este cel mai căutat element la aparatele de cafea. Fie un recipient cu lapte este inclus în aparatul de cafea, iar laptele este dozat și spumat automat (sau la alegere), fie în timpul pregătirii cafelei, se adaugă un recipient mai înalt cu lapte la aparat, iar duza cu abur împreună cu duza de spumare asigură un bun rezultat și o spumă de lapte frumoasă. În acest caz, nu doar că economisiți bani la achiziția aparatului de cafea, dar economisiți și câțiva centimetri pe dulapul de bucătărie, deoarece recipientul cu lapte nu este o parte permanentă a aparatului de cafea.

⏩ Încălzirea cănilor

Pentru a nu strica aroma și intensitatea gustului atunci când intră în contact cu ceramica sau sticla rece, cele mai bune aparate de cafea sunt echipate cu o funcție practică de încălzire a cănii. Astfel, puteți savura pe deplin gustul cafelei.

⏩ Înălțimea de ieșire reglabilă

Este deosebit de utilă dacă veți pregăti diferite tipuri de băuturi de cafea în căni de diferite înălțimi.

⏩ Temperatura reglabilă a apei

Această funcție este prezentă în aparatele de cafea la cel mai înalt nivel. Fiecare tip de cafea necesită o preparare ușor diferită și, prin urmare, o temperatură a apei ușor diferită. În acest fel puteți obține o perfecțiune aproape profesională.

⏩ Decalcifiere automată a apei

Nu este vorba doar de protejarea interiorului aparatului de cafea împotriva depozitelor calcaroase. Apa decalcificată contribuie foarte mult la calitatea cafelei în sine.

Cele mai populare tipuri de cafea

Stați într-o cafenea, aveți în față meniul cu băuturi și, ca de obicei, nu vă puteți decide dacă să serviți una „mică și puternică” sau o cafea cu mult lapte și spumă de lapte? Pentru a vă putea orienta rapid printre pictogramele găsite sau pe displayul noului dvs. aparat de cafea, iată o prezentare concisă a tipurilor de bază de cafea.

 • Espresso – Cel mai cunoscut tip de cafea care stă la baza fiecărui aparat de cafea. Aparatul de cafea, cu ajutorul presiunii și a apei calde, știe să farmece din boabele măcinate o cafea intensă cu un gust bogat. Pentru o cafea espresso aveți nevoie de 7 g cafea măcinată și 25 – 35 mililitri de apă.
 • Lungo – Fratele mai mare al cafelei espresso. Rezultă prin adăugarea aceleași porții de apă fierbinte în cafeaua inițială (1 parte cafea espresso, 1 parte apă). O băutură ideală pentru iubitorii de cafea cărora le place să savureze cafeaua dintr-o ceașcă mai mare.
 • Ristretto – este pe de altă parte, fratele mai mic al cafelei espresso, la prepararea căruia se folosește doar 20 ml de apă fierbinte. Această băutură „mini” este mai dulce decât espresso-ul de bază.
 • Americano – Este similară cu Lungo, doar cu diferența că, la cafeaua espresso de bază se adaugă apă în raport de 1: 5 (1 parte espresso, până la 5 părți apă – după gust).
 • Macchiatto – se prepară prin adăugarea unei cantități mici de lapte, de obicei spumat, peste espresso-ul de bază scurt sau lung, doar pentru a lua puțin din tăria și gustul intens al cafelei.
 • Cappucino – Cafea de dimensiuni medii, cu un volum de 150-180 ml, care constă din trei ingrediente de bază în același raport. Baza este espresso (⅓), lapte fierbinte (⅓) și o spumă de lapte de cel puțin 2 cm grosime (⅓).
 • Doppio – La noi i se mai spune și espresso dublu. Doppio este preparată dintr-o doză dublă de cafea măcinată și o doză dublă de apă, adică 14 g de cafea plus 50 – 60 ml apă.
 • Caffé Latte – După cum sugerează și denumirea, laptele este cel ce preia conducerea. Inițial, o băutură pentru copii a ajuns să fie foarte apreciată în toate cafenelele din lume. Băutura poate avea până la 330 ml, și se obține prin adăugarea de o doză suplimentară de lapte fierbinte la espresso-ul de bază.
 • Latte Macchiato – Băutura populară este servită de obicei într-un pahar transparent de 250 ml. Espresso-ul este turnat treptat în laptele spumat, rezultând o separare interesantă a straturilor.

VIDEO – Cum pregătește aparatul DeLonghi cafeaua?

Prețurile aparatelor de cafea

Aparatul de cafea devine de obicei unul dintre cele mai atrăgătoare instrumente din bucătărie. Prin urmare, producătorii de aparate de cafea mizează pe un joc interesant de design și detalii, subliniind puterea și ușurința de utilizare a acestor aparate inteligente. Aveți de gând să cumpărați un aparat de cafea? Vrea să vă facă familia o bucuria de ziua de naștere? Atunci este o idee bună să aveți o evidență a prețurilor, astfel încât să puteți alege cel mai bun aparat în funcție de bugetul dvs.

✅ Aparate de cafea până la 1200 RON

Selecția de aparate de cafea din gama de prețuri de bază este bogată și aduce sugestii interesante pentru utilizatorii care caută un aparat de cafea cu capsule de înaltă calitate sau un aparat de cafea cu pârghie de bază. Acestea sunt aparate mai mici, care se potrivesc perfect în bucătăriile apartamentelor mai mici, dar și în bucătăriile firmelor. În cazul mașinilor automate de cafea, acestea nu au un design care impresioneze, dar asta nu înseamnă că nu puteți găsi aici un aparat de cafea bun la un preț rezonabil. Mai ales dacă la voi acasă nu se beau mai mult de 5-6 cafele pe zi.

✅ Mașini de cafea până la 2500 RON

La prețul între 1200 – 2500 RON puteți găsi în prezent cele mai vândute aparate automate de cafea, care au mai multe băuturi de cafea prestabilite în meniul de bază, gestionați perfect spumarea laptelui și un bonus este posibilitatea de a vă memora băutura și de a o salva ca opțiune prioritară. Pentru un confort și mai mare pentru utilizatori, recomandăm să alegeți un aparat cu decalcare automată.

✅ Aparate de cafea de la 2 500 RON

La prețurile mai mari de 2 500 RON veți găsi o ofertă specială de aparate automate de cafea de lux și aparate de cafea cu pârghie semi-profesionale sau profesionale. Accentul se pune nu numai pe funcționalități ridicate, ci și pe calitatea și durabilitatea materialelor. De obicei, acestea sunt modele care satisfac chiar și cei mai pretențioși utilizatori și, în același timp, fac față la sarcini mai mari (potrivite și pentru birouri). Bonusul este un design premium care va încânta fiecare proprietar al unei bucătării moderne.

Cele mai bune branduri de aparate de cafea

Am strâns laolaltă informații din diferite teste ale aparatelor de cafea, împreună cu evaluările utilizatorilor și comercializarea pe piața noastră. Rezultatul este o listă de branduri care lucrează în acest segment la 120% și își pun toate cunoștințele în dezvoltarea de aparate de cafea mai noi și mai sofisticate. În oferta lor veți găsi o mulțime de aparate foarte căutate pe piață, care astăzi pregătesc în mod sigur o cafea delicioasă proprietarilor acestora care sunt mai mult decât mulțumiți.

Aparate de cafea DeLonghi

⭐ Unul dintre brandurile de frunte pe piața noastră este marca italiană De´Longhi, care produce cu succes aparate de cafea pentru uz casnic și profesionale. În prezent, oferă cele mai populare aparate automate de cafea pe piața noastră cu o vânzare destul de ridicată. Modelele sale sunt de obicei foarte bine cotate și se remarcă printr-un excelent raport calitate-preț.

Aparate de cafea Jura

⭐ Brandul elvețian Jura a mizat pe precizie și o manoperă de înaltă calitate. În portofoliul său veți găsi automate de cafea de înaltă calitate dintr-o categorie de prețuri mai ridicate, dar pot pregăti o cafea perfectă și multe alte specialități de cafea pentru viitorii utilizatori.

Autoamte de cafea Krups

⭐ Aparatele de cafea de la brandul german Krups combină progrese tehnologice, design modern curat cu accent pe rezultate excelente. Aparatele de cafea Krups cu capsule sunt printre cele mai vândute din țara noastră (pentru capsule Nescafé Dolce Gusto).

Aparate de cafea Siemens

⭐ Dacă apreciați brandul Siemens, nu ratați oferta lor de automate de cafea de calitate. Aparțin unui standard mai ridicat, sunt interesante datorită funcțiilor avansate (echipamente smart), râșniță ceramică, pompă performantă, iar pentru unele dispozitive premium obțineți o garanție de până la 15.000 de căni de cafea preparate.

Aparate de cafea Philips

⭐ Un alt jucător solid cu o gamă variată de automate de cafea a devenit o salvare pentru marca italiană Saeco în urmă cu câțiva ani, în timp ce încerca să producă automate de cafea de top, dar s-au îndatorat prea mult datorită extinderii pe alte piețe. Philips a cumpărat acțiunile Saeco, a achitat datoriile și au combinat cunoștințele în producția de automate de cafea atât de căutate și puternice sub marca Philips Saeco.

Aparate de cafea Sage

⭐ Cele mai populare aparate de cafea manuale pentru uz casnic. Numărul unu pentru iubitorii de cafea, pentru care prepararea cafelei este la fel de importantă ca și gustul băuturii în sine. Recenzii excelente, echipamente perfecte și instrucțiuni clare de utilizare.

cafea

Întrebări frecvente – FAQ

Cum funcționează aparatele moderne de cafea cu preparare la distanță prin Bluetooth/wifi?

Așa numitele aparate inteligente de cafea funcționează pe un principiu similar ca și alte electrocasnice inteligente. După împerecherea cu un dispozitiv smart (tabletă, smartphone), le puteți controla de la distanță (indiferent dacă se află în raza Bluetooth sau în rețeaua wifi de acasă). Există multe rețete de cafea și băuturi din care să alegeți. Cu câteva apăsări pe ecranul telefonulu, totul este gata fără a fi nevoie de asistența dvs. Singurul lucru la care trebuie să vă gândiți este o cană așezată corect pe grătar și suficient de multă cafea, lapte și apă în rezervoare.

Curățare și decalcare: Cum să vă îngrijiți de aparatul de cafea?

Aparatul de cafea necesită o întreținere regulată. Aceasta nu se referă numai la filtrele de cafea. Toate părțile care vin în contact cu apa, laptele și cafeaua se înfundă rapid. Dacă îngrijirea este neglijată, cafeaua din aparatul de cafea este amară, pot pluti în ea bucăți de calcar și, în plus, durata de funcționare a aparatului în sine este scurtată. Cum se face?

 • Ar trebui să schimbați zilnic apa și laptele din rezervoare. Spălați bine, uscați și reumpleți rezervoarele înainte de reumplere.
 • Tot la fel, în fiecare zi goliți recipientul cu resturi de cafea. Bacteriile se reproduc rapid în ele și sunt o sursă de miros neplăcut.
 • Piesele aparatului de cafea care vin în contact cu laptele  necesită cea mai mare igienă (vasul, duza de abur, etc).
 • Aparatele de cafea mai ieftine trebuie curățate mai degrabă manual (selectați unitatea de fierbere și curățați-o sub apă), în cazul automatelor de cafea de calitate superioară, veți găsi programe automate la îndemână. Acestea se vor îngriji de curățarea expresă a aparatului de cafea.
 • Din când în când, trebuie să declacifiați și aparatul de cafea. Puteți utiliza substanțe de decalcifiere și să urmați manualul atașat sau să porniți programul de decalcifiere automat iar problema este rezolvată.

Două soiuri de cafea de bază – Arabica și Robusta: Care sunt diferențele principale?

Există diferențe interesante între cele mai cunoscute două soiuri de cafea:

 • Robusta (Coffea Canephora) are boabe mai mari. Este cultivată la o altitudine de 300 până la 800 de metri deasupra nivelului mării, este ușor de cultivat. Conține cofeină de 2 ori mai mult decât Arabica. Gustul său nu trebuie să fie pe placul tuturor – este mai greu, amar, pământesc, cu un gust de alune și cereale.
 • Arabica (Coffea Arabica) are boabe mai mici în comparație cu Robusta. Este cultivată la o altitudine de 800 – 2000 m și este sensibilă la mai multe boli ale plantelor. Cu toate acestea, reprezintă până la 75% din producția mondială de cafea. Contine aproximativ doar o jumătate de cofeină decât Robusta, este mai moale si mai dulce la gust cu tonuri fructate usoare.

? Cum să distingeți boabele de Arabica de boabele Robusta? Boabele de Arabica sunt plate, mai lungi și au o canelură rotunjită în mijloc. Boabele de Robusta sunt mai mari, mai rotunde iar canelura care trece prin centru este dreaptă.

Doriți să aflați și mai multe informații pentru prepararea minuțioasă a cafelei?
Nu ratați sugestiile noastre referitoare la cele mai bune aparate spumante.

Sperăm că v-am ajutat sau, cel puțin, v-am inspirat în alegerea unui nou aparat de cafea. Dacă da, vom fi bucuroși pentru un feedback din partea dvs., experiență, recenzie comparație. sau evaluare a produsului achiziționat. Puteți face acest lucru în comentariile de mai jos pe această pagină. Poate că, feedback-ul dvs. îi va ajuta pe alții să facă o alegere a celui mai bun aparat de cafea de pe piață.

About the author

LukasP